Knight Craft kruiser omschrijving

Knight Craft Kruiser 1150

Algemeen
Jachtwerf “De Wijde Blick” heeft zijn Knight Craft™-serie uitgebreid met een kruiser versie. Dit ‘model’ was al op de markt, maar is opnieuw ontwikkeld.

Model
Het ontwerp van deze nieuwe Knight Craft Kruiser 1150 is het resultaat van een samenwerking tussen werfeigenaar Sjaak Ridder en ontwerper Jan Visser.

Romp van het schip
Het stalen casco wordt digitaal uitgesneden en op de werf zelf vervaardigd. Voor de constructie van de romp van de schepen wordt gebruikt gemaakt van 5 mm. dik scheepsbouwstaal. Het dek en de opbouw zijn 4 mm. dik. Opvallend zijn de verwerkte rondingen in het casco. Deze zijn onder andere te zien bij de geïntegreerde patrijspoorten, de garage waar het toegangsschuifluik in verdwijnt, de ronding op het achterschip en de daken van het schip. Het knikspant schip is langsscheeps en dwarsscheeps verstijfd. Er zijn om de 40 cm. spanten aangebracht met een T-profiel van 45x45x5 cm. Het zwemplateau is onderdeel van de romp en de zwemtrap is standaard.

Houtwerk
Er wordt standaard gewerkt met mahoniehout. Het houtwerk wordt gespoten met een twee componentenlak en krijgt een mat harde vernis als aflak.

Schilderwerk
Nadat het schip dubbel afgelast is, wordt het gestraald en in de twee componenten epoxy primer gezet. Aan de buitenkant heeft het schip een totale laagdikte van +/- 400 mu. De aflaklaag is in twee componenten gespoten, dit gebeurt in de gewenste kleuren. Onder de waterlijn is een milieuvriendelijke antifouling aangebracht. De verf wordt beschermd door RVS-slijtstrippen op plaatsen waar touwwerk kan schavielen.

Specifieke kenmerken
Vanuit de stoerstoel op het achterdek is alles goed te overzien. Het vijfdelige windscherm kan neergeklapt worden en de voorste drie ramen hebben elk een aparte parallel ruitenwisser. Op de radarbeugel kunt u alle apparatuur plaatsen die het varen aangenaam maken. Op het informatieve motorpaneel zijn de tankmeters gemonteerd en daarnaast zijn een log en dieptemeter, marifoon, 12Volt en 220Volt stopcontacten, roerstandgever en kaartplotter allemaal mogelijk op het ruime paneel. De Knight Craft ™ heeft een boegschroef en er is een hekschroef mogelijk. Op het schip zijn vier accu’s voor diverse onderdelen geïnstalleerd. Er is één 135 Ah voor het starten van de motor, twee 180 Ah voor het lichtnet en één 62 Ah voor de generator. Er is een acculader/omvormer van Mastervolt (3000/100) ingebouwd. Het gehele schip is ingespoten met warmte- en geluidsisolatie. De isolatiewaarde is R=6,5. Hierdoor is het geluid van de motor zeer laag. Voor het verwarmen van het schip is er een Webasto hetelucht verwarmingsinstallatie geplaatst. De thermopane ramen zorgen voor extra isolatie, waardoor de door de Webasto opgewekte warmte lekker binnen in het schip blijft. Er is ook een Webasto hetelucht uitstroommond bij de buitenstuurstand gemonteerd. De RVS-drinkwatertank is geïntegreerd onder de voorkajuit vloer. Voor warm water is er een boiler geplaatst. Deze is aangesloten op de motor en walaansluiting. Op het voordek staat een hand-ankerlier en het anker heeft 30 m. ketting. Het schip beschikt over mooie brede gangboorden van 40 cm. en een 64 cm. hoge zeerailing. De RVS-handgrepen en railingen om je aan vast te houden zijn degelijk en stevig gemonteerd.

Indeling interieur
Alle schepen in de serie van de Knight Craft worden semi-custom gebouwd. Dat wil zeggen dat de klanten zelf een inbreng hebben in hoe de binnenzijde wordt ingedeeld, maar dat aan de stoere en degelijke uitstraling niet te sleutelen valt. Het interieur heeft veel afgeronde hoeken. Bij de kasten is er veel hoogteverschillen, waardoor het aanzien een speels uiterlijk heeft. De plafonds van de Knight Craft ™  zijn standaard uitgevoerd in spanhemel uitvoering. Er kan een keuze gemaakt worden tussen verschillende kleuren. De installatie omvat overal halogeenverlichting en bedleeslampjes. De stahoogte is in het hele schip voldoende. Van voren naar achteren is de indeling als volgt: Er is een zeer ruime rondzit in het voorschip. Door de tafel te laten zakken verandert de dinette in een bed. Aan stuurboord is er de keuken, doelmatig is het langste gedeelte langsscheeps geplaatst (dit is 60 cm. diep en +/- 1,60 m. lang). De keuken heeft een ruime RVS-spoelbak, mengkraan, magnetron en een keramische 4-pits kookplaat. Haute cuisine is mogelijk. Ook de grote koelkast staat in deze keuken en is gemakkelijk bereikbaar. In de schuifkastjes boven het aanrecht blijven de kopjes en borden goed op hun plek staan. Aan bakboord is er op gelijke hoogte van de keuken veel kastruimte. Hier kunnen alle overige keukenspullen in opgeborgen worden. Tevens vinden we hier een vluchtluik van 50 x 50 cm., dekventilatoren en klapbare patrijspoorten.Twee treden hoger is er de salon. Aan stuurboord is hier een forse L-bank geplaatst, met een houten salontafel ervoor. De salon heeft een teakhouten vloer met een zwarte nerf, wat mooi bij de rest van het schip past. Tevens vinden we hier de thermopane ramen waarvan de voorramen klappend kunnen worden uitgevoerd en de twee zijramen schuivend zijn en ook vinden we hier de dekventilator. Weer twee treden naar beneden is het achterschip, daar vinden we de aparte douche- en toiletruimte en een ruime eigenaarshut. De natte cel, met formica afgewerkt, heeft een douchevloeroppervlak van 130 x 70 cm. en biedt voldoende ruimte om rechtopstaand te douchen. Met de boiler van 55 liter en een hydrophoor met een maximale capaciteit van 12,5 liter per minuut kan voldoende worden genoten van de douche. Het toilet en de douche hebben elk een patrijspoort welke klapbaar is.In het achterste gedeelte van de boot is er een ruime eigenaarshut met een tweepersoonsbed. Het fransbed staat riant opgesteld in de achterkajuit, met daaromheen volop kastruimte. De afmeting van het bed is 205 x 160 cm., het matras is 10 cm. dik en comfortabel. Onder het tweepersoonsbed is veel bergruimte. In de grote kasten kunt u veel linnengoed en kleding kwijt voor de lange vaartochten. Tevens is er hier nog een vluchtluik in de spiegel (50 x 50 cm.) en patrijspoorten die klapbaar zijn.

Motorruim
De machinekamer bevindt zich in de salon. Voor de voortstuwing is gekozen voor een Vetus Deutz van 78KW /106 PK. De motor is uitgerust met een ZF-Hurth keerkoppeling met een vertraging van 2.2:1. Via een homokinetische koppeling en een watergesmeerde as wordt een rechts vierbladschroef aangedreven. De motorfundatie is met een plaatdikte van 10 mm. zwaar te noemen. De motor zuigt verbrandingslucht aan via roosters met waterkering die aan stuurboord en bakboord zijn gemonteerd. De aluminium traanplaten rondom de motor geven een veilig gevoel en ze maken het tevens gemakkelijk werken aan de motor. Het motorruim is gemakkelijk bereikbaar via een luik met gasveren. De diesel wordt opgeslagen in een stalen tank met een inhoud van 600 liter. De brandstof wordt aangezogen via een voorfilter/waterafscheider. Voor vuilwater is een RVS tank van 200 liter geïnstalleerd, compleet met elektrische pomp en driewegkraan. Alle tanks zijn voorzien van slingerschotten en hebben een meter op het instrumentenpaneel. Het motorruim is voorzien van een automatische brandblusinstallatie en de accupolen zijn goed beschermd. Onderdelen zoals de smeeroliepeilstok, de wierpot en de schroefas zijn goed toegankelijk en de technische installatie in het motorruim is ook goed verzorgd. Om lekker selfsupporting te zijn is er de optie voor een 6 kVa generator en daarnaast zijn er natuurlijk voorzieningen zoals de walstroomaansluiting, acculader en omvormer beschikbaar. Er is een noodstuurvoorziening onder het bed in de eigenaarshut. Deze kan in gebruik genomen worden met behulp van de kortsluitkraan.

Garantie
Het gehele schip (staal: mits onbeschadigd, motor, inbouw en overige toebehoren) heeft in Nederland een volledige garantie van één jaar. Nederlands fabrikaat. De complete bouw van het schip, zowel staal, motorinbouw, betimmering en de totale eindassemblage wordt geheel verzorgd op onze eigen werf in Kortenhoef. Ook kunt u het gehele productieproces, op afspraak, met eigen ogen aanschouwen.

CE-Keur
Sinds juni 1998 dient elk nieuw gebouwd pleziervaartuig wettelijk te voldoen aan de Europese CE-normen. De Knight Craft Kruiser 1150 heeft deze tests doorstaan en is in de categorie C ingedeeld. Dit betekent dat het schip is ontworpen voor de vaart in kustwateren, grote baaien, riviermondingen, meren en rivieren bij een mogelijke windkracht tot en met 6 Beaufort en een mogelijke karakteristieke golflengte tot en met 2 meter.

Zie HIER de specificaties van de Knight Craft kruiser

© Jachtwerf “De Wijde Blick” 2009-2024