Knight Craft kotter 1080 omschrijving

Knight Craft kotter 1080

Algemeen
Er zijn veel mensen die geloven dat alleen een groot schip zeewaardig kan zijn. De Knight Craft kotter 1080 bewijst het tegendeel. Het 11 ton zware schip heeft uitstekende vaareigenschappen. Ze heeft compacte afmetingen en is daardoor zeer handzaam, waarmee ze een perfect schip is voor meerdere personen. Voor wie grote waarde hecht aan het varen op zee en grote rivieren, is de Knight Craft kotter 1080 uitermate geschikt. Wij houden graag rekening met uw indelingswensen, zodat het schip naar uw persoonlijke wensen gebouwd kan worden.

Model
Het model is ontstaan uit de voorgaande serie die wij na veel teken- en denkwerk een modern uiterlijk en een moderne stijl hebben gegeven, waarbij het voldoet aan de normen van tegenwoordig. Door het goed doordachte model zijn de Knight Craft schepen zeer wendbaar, stabiel en koersvast. Ook bij een hoger toerental blijven de Knight Craft schepen vlak op het water, zodat het uitzicht naar voren zeer goed blijft.

Romp van het schip
De Knight Craft kotter 1080 wordt gebouwd met aan de onderkant een multiknik. De spantafstand is 375mm. met een hoekprofiel van 40x40x4cm. De romp is samengesteld uit drie gangen van gestraalde plaat die een dikte hebben van 5 mm. De opbouw is van 4 mm. plaatstaal. De romp is dubbelzijdig afgelast. Op deze wijze realiseren wij een solide constructie.

Houtwerk
Het sfeervolle interieur is in teak- of mahoniehout betimmerd. De betimmering is met veel ronde hoeken en massiefhouten lijsten afgewerkt.

Schilderwerk
Nadat het schip dubbel is afgelast, wordt het gestraald en in de twee componenten epoxy primer gezet. Aan de buitenkant heeft het schip een totale laagdikte van +/- 400 mu. De aflaklaag is in twee componenten gespoten, dit gebeurt in de gewenste kleuren. Onder de waterlijn is een milieuvriendelijke antifouling aangebracht.

Specifieke kenmerken
Het plafond en de wanden zijn zeer goed geïsoleerd met een isolatiewaarde van R=9,5. Daardoor is het geluid van de motor zeer laag. De plafonds van de Knight Craft 1080 zijn standaard uitgevoerd in spanhemel uitvoering. Er zijn hierbij verschillende kleuren mogelijk.

Indeling interieur
Het stuurhuis heeft een comfortabele ronde zithoek. In de voorkajuit staat een U-bank rond een houten tafel. De banken zijn voorzien van zit- en rugkussens en ze bieden plaats aan ruim zes personen. De ramen van het stuurhuis geven een overvloed aan licht, ventilatie en een uitstekend zicht. De vloer is voorzien van vloerbedekking en in de natte cellen zit gekleurd polyester. De toiletruimte bevindt zich in de voorkajuit, compleet met RVS wastafel, kraan en een handbediend onderwatertoilet. Onder de wastafel bevindt zich een opbergkastje. De toiletruimte is voorzien van een klappende patrijspoort. Aan stuurboord, voor in het schip, zit het kombuis met een aanrecht van circa 50 cm. diep en 1,60 m. lang. Het kombuis is uitgerust met een driepits gasfornuis en een RVS gootsteen. De vele kastjes boven en onder het aanrechtblad geven genoeg ruimte om u keukenbenodigdheden in op te bergen. De eigenaarshut bevindt zich achter in het schip. Het tweepersoonsbed is in de lengte geplaatst. In de eigenaarshut zit sfeervolle verlichting bij het hoofdeind en er zijn vier patrijspoorten aanwezig. Het tweepersoonsbed is voorzien van een matras met bekleding. Onder het tweepersoonsbed zit veel bergruimte. Deze ruimte is toegankelijk via een luik. De douche in de eigenaarshut is ruim en met formica afgewerkt. De twee grote, verlichte linnenkasten zijn gemakkelijk te openen.

Motorruim
Het motorruim bevindt zich in het stuurhuis. Een groot luik maakt deze ruimte goed bereikbaar. Rondom de motor bevinden zich traanplaten waardoor alles gemakkelijk te bereiken is. De accu’s zijn overzichtelijk opgesteld. Alle elektraonderdelen zoals de omvormer, lenspomp, Webasto kachel en boiler zijn ook goed toegankelijk.

Garantie
Het gehele schip ( staal: mits onbeschadigd, motor, inbouw en overige toebehoren) heeft in Nederland een volledige garantie van één jaar.

Nederlands fabrikaat
Net als onze andere schepen is dit schip ook een 100% Hollands product. De complete bouw van het schip, zowel staal, motor inbouw, teakhout betimmering en de totale eindassemblage wordt geheel in eigen huis verzorgd. Ook kunt u het gehele productieproces, op afspraak, met eigen ogen aanschouwen.

CE-Keur
Sinds juni 1998 dient elk nieuw gebouwd pleziervaartuig wettelijk te voldoen aan de Europese CE-normen. De Knight Craft kotter 1080 heeft deze tests doorstaan en is in categorie C ingedeeld, wat betekent dat uw schip is ontworpen voor de vaart in kustwateren, grote baaien, riviermondingen, meren en rivieren bij een mogelijke windkracht tot en met 6 Beaufort en een mogelijke karakteristieke golflengte tot en met 2 meter.

Zie HIER de specificaties van de Knight Craft kotter

© Jachtwerf “De Wijde Blick” 2009-2024