Knight Craft Kotter 1220 omschrijving

Knight Craft Kotter 1220

Algemeen
Een schip met karakter, ontworpen voor varen in stijl en luxe. De Knight Craft Kotter 1220 verenigt eigenschappen als veiligheid en zeewaardigheid met comfort en gezelligheid in een van binnen en buiten tot in perfectie afgebouwd schip. Het 15 ton zware schip heeft uitstekende vaareigenschappen.

Model
De Knight Craft Kotter is ontstaan uit de voorgaande serie die wij na veel teken- en denkwerk een modern uiterlijk en een moderne stijl hebben gegeven, waarbij het natuurlijk ook voldoet aan de normen van tegenwoordig. De Knight Craft schepen zijn zeer wendbaar, stabiel en koersvast. Ook bij een hoger toerental blijven de Knight Craft schepen vlak op het water, zodat het uitzicht naar voren uitstekend blijft.

Romp van het schip
De Knight Craft Kotter 1220 wordt gebouwd met aan de onderkant een multiknik. De romp is samengesteld uit drie gangen van gestraalde plaat die een dikte hebben van 5 mm. De opbouw is van 4 mm. plaatstaal. De spantafstand is 385 mm. met een hoekprofiel/ T-profiel van 40x40x5 cm. De romp is dubbelzijdig afgelast. Op deze wijze realiseer je een solide constructie. Wrangen en spanten van 4 mm. en 5 mm. en twee waterdichte schotten voor en achter de machinekamer zorgen voor stevigheid van de romp. De multiknikromp heeft iedere 385 cm. dwarsspanten, die zorgen voor sterkte. Aan de lijnen van het schip wordt met veel rond- en zetwerk speciale aandacht besteed.

Houtwerk
De Knight Craft heeft een luxe interieur waarin de degelijke materialen die gebruikt worden meteen opvallen. Veelal massief en met mooie ronde hoeken. Het interieur is meestal uitgevoerd in teak of mahonie, andere houtsoorten zijn natuurlijk ook mogelijk.

Schilderwerk
Voordat de Knight Craft geschilderd wordt gaat deze eerst de straalcabine in om gezandstraald te worden. Dit zorgt voor een betere hechting van de conservering. De conservering bestaat uit een twee componenten verfsysteem van International. Aan de binnenkant worden de spanten voorzien van een tweelagen epoxy systeem, daarna wordt er verder gespoten tot de juiste dikte. Onder water is bovendien een milieuvriendelijke aangroeiwerende verf aangebracht.

Specifieke kenmerken
Er is veel gedaan aan geluidsisolatie. De dubbele salonvloer, die uit meerdere lagen bestaat, vormt samen met de zware fundatie een belangrijk deel van de motorisolatie. De binnenzijde van de machinekamer wordt vervolgens nog eens beplakt met een laag isolatieschuim van 4 cm. Ruime gangboorden (45 cm.) en een kniehoge gepolijste 316 RVS zeerailing geven een veilig gevoel bij het verblijf aan dek. Vier dubbele bolders en twee enkele RVS kikkers zijn eveneens aanwezig, net als een zwemtrap. Een forse kabelaring draagt bij tot het karakteristieke uiterlijk, deze is optioneel. Een boegschroef en heteluchtverwarming zijn standaard.

Indeling interieur
Dankzij de breedte van het jacht (4,15 m.) is de binnenruimte enorm. Deze ruimte kan optimaal worden benut door het ontbreken van een binnenstuurstand. Van een standaardindeling is eigenlijk geen sprake, omdat het schip in overleg met de klant wordt ingedeeld en afgetimmerd. Opvallend is vooral de ruime eigenaarshut in de achterkajuit. Deze heeft een gescheiden douche- en toiletruimte. In de voorpiek is een tweepersoonsbed aan bakboord geplaatst met kastruimte onder het bed. Deze ruimte wordt afgesloten door een deur. In de voorpiek is ook het toilet met wasgelegenheid geplaatst. Deze zit aan stuurboord en is afsluitbaar. De kombuis zit aan stuurboord in de kajuit. Deze is L-vormig en heeft een ruim werkblad, gootsteen, gasfornuis (keramische koken is een optie), koelkast en magnetron. Behalve de afzuiger zorgen ook de verzonken patrijspoorten en vlucht/ventilatieluiken door het hele schip voor frisse lucht. Aan bakboord zit een ronde dinette als extra eethoek, deze heeft een verstelbare tafel. Twee treden hoger ligt de salon. De kasten lopen door tot onder de gangboorden, één daarvan is diep genoeg om een televisie in te zetten. Aan stuurboord staat een U-bank met daarvoor een salontafel. Vanuit de salon voert een mooi uitgevoerde trap naar het achterdek met de stuurstand. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je hier lekker open zitten of met de tent dicht. De schipper zit midscheeps op een draaibare stuurstoel achter een neerklapbaar windscherm. Alle standaardapparatuur en bedieningsorganen zijn hier aanwezig zoals motorinstrumenten, elektrische tankmeters, boegschroefinstrument etc. Op het achterdek, dat wordt beschut door spatzeilen, geeft de draaibare RVS deur toegang tot de RVS zwemtrap met brede antislip-traptreden.

Motorruim
Het motorruim is goed bereikbaar via een door gasveren op te tillen luik in de salon. De motorfundatie wordt op maat gemaakt al naar gelang de motorkeuze (standaard een Vetus Deutz van 106 Pk) de verticale delen zijn van 10mm. en de topplaten van 20mm. De stalen brandstoftank staat in het motorruim direct voor de motor en heeft een inhoud van 680 liter. De watertank wordt gemaakt van 3 mm. dik RVS en heeft een inhoud van 600 liter. De tanks zijn voorzien van aftap, ontluchting en slingerschotten. Een vuilwatertank behoord tot de standaardlevering, deze heeft een ontluchting met koolstoffilter en een afvoer met genormeerde dekflens voor de afzuiginstallaties(optie). De vuilwatertank kan 200 liter bevatten, is ook van RVS en staat in het motorruim. De tankmeters bevinden zich in het instrumentenpaneel. De motor is flexibel opgesteld op zachte motorsteunen en door middel van een Scatra homokinetische koppeling met een vet- of water gesmeerde RVS schroefas verbonden. Deze inbouwwijze voorkomt overdracht van trillingen op het schip. De motor heeft een watergekoelde uitlaat. Er is een 12 volts elektrische installatie, verdeeld in een startnet, dat wordt gevoed door een accu van 135Ah en een boordnet dat stroom trekt uit twee accu’s van elk 230Ah. De installatie is voorzien van een walaansluiting met aardlekschakelaar. Verder behoren tot de elektrische uitrusting een dekwaspomp, lenspomp, boiler, hydrophoor en de geplaatste plafonnieres.

Garantie
Het gehele schip (staal: mits onbeschadigd, motor, inbouw en overige toebehoren) heeft in Nederland een volledige garantie van één jaar.
Nederlands fabrikaat.
Net als bij onze andere schepen is ook dit schip een 100% Hollands product. De complete bouw van het schip, zowel staal, motorinbouw, teakhoutbetimmering en de totale eindassemblage wordt geheel verzorgd op onze eigen werf. Ook kunt u het gehele productieproces, op afspraak, met eigen ogen aanschouwen.

CE-Keur
Sinds Juni 1998 dient elk nieuw gebouwd pleziervaartuig wettelijk te voldoen aan de Europese CE-normen. De Knight Craft 1220 heeft deze tests doorstaan en is in categorie B ingedeeld, dat betekent dat het schip is ontworpen voor zeereizen bij een mogelijke windkracht tot en met 8 Beaufort en een mogelijke karakteristieke golfhoogte tot en met 4 m.

Zie HIER de specificaties van de Knight Craft kotter

© Jachtwerf “De Wijde Blick” 2009-2024