Onze haven

De thuisbasis van uw schip, onze haven

Jachtwerf “De Wijde Blick” is een praktische jachthaven met 80 ligplaatsen gelegen aan de Kortenhoefse plassen. De haven beschikt over twee toiletten en een douche. Er is parkeergelegenheid op het terrein en het terrein is beveiligd door middel van een hek, dat gaat om 17:00 uur automatisch dicht en ‘s morgens om 7:30 weer open.
Vanuit de haven komt u direct in het open vaarwater “De Wijde Blik”. Op deze plas liggen verschillende eilanden waaraan u kunt recreëren en overnachten. Steekt u de plas schuin over en gaat u sluis “Het Hemeltje” door, dan komt u op “De Vecht”. Vanaf dit punt kunt u ervoor kiezen een tochtje richting Amsterdam te maken of toch liever zuidelijk te gaan richting Utrecht. De Loosdrechtse plassen liggen op 1,5 tot 3 uur varen. Muiden, richting het grotere vaarwater, ligt op 3 uur varen. Een dagje geen zin om te varen? Het winkelcentrum van Hilversum, op negen kilometer afstand, is een leuk uitstapje met de fiets.

WATERSPORT WINKEL
In de watersportwinkel is een keur aan watersportartikelen verkrijgbaar, de winkel is in het zomerseizoen geopend volgens de standaard openingstijden. In de winterperiode kan de winkel zo nu en dan gesloten zijn, maar er is in de werkplaats altijd iemand te vinden die u kan helpen. Er is een ruime keus in: jachtlakken, schoonmaakartikelen, touwwerk, zwemvesten, fittingwerk, gasinstallatiemateriaal, kooktoestellen, koelkasten, fenders, Vetus motoren, raamrubber enz. Jachtwerf “De Wijde Blick” is dealer van: International, Sikkens, Epifanes, Osculatie, Lankhorst Taselaar, Vetus, Gautz Gimeg, Technautic, Cupa boegschroeven, Webasto verwaming en Aqua drive(Scatra).

DOE HET ZELF
Het hele jaar door kunt u in de loods of op het terrein aan uw boot werken. Ook op zondag mag er licht werk worden gedaan, maar geen luidruchtige zoals schuren in verband met overlast.

WINTERSTALLING
Op ons terrein kunt u uw schip op de wal laten overwinteren, buiten of in onze loods. Wij kranen uw boot tot een gewicht van 15 ton en plaatsen het op een hydraulische kar. De boot wordt daarna op geschikte bokken geplaatst. Alle boten worden afgespoten voordat ze hun winterslaap gaan houden. De winterstallingperiode is van 1 oktober tot 30 maart.

ZOMERSTALLING
De zomerstalling is van 1 april tot 30 oktober, de jachthaven heeft 75 zomerligplaatsen met prima faciliteiten. De boxen zijn voorzien van een zijsteiger, zodat u makkelijk aan boord stapt, bovendien zijn de steigers voorzien van elektra- en watertappunten.

ONDERHOUD
Bij ons kunt u ook terecht voor compleet onderhoud aan uw boot. Wij zijn een erkend bedrijf voor gascontrole en -installaties, reparatie, onderhoud en inbouw van dieselmotoren(generatoren), boeg- en hekschroefinstallaties, scheepstimmerwerk, laswerk, onderwater schipbehandeling, elektronica enz. Ook schilderwerk aan alle soorten schepen en het leggen van teakdekken wordt door ons verzorgt. U leest het goed, met uw schip kunt u altijd bij ons terecht.

HELLINGWERK
De hijskraan hijst schepen tot 15 ton zorgvuldig uit het water, de schepen worden dan op de hydraulische kar geplaatst en afgespoten, waarna ze op elke gewenste plek op het terrein of in de loods neergezet kunnen worden.

PRIJZEN
Prijzen kunt u persoonlijk bij ons opvragen (zie contact).

Registraties:
Kamer van koophandel te Hilversum
Onder nr. 32014973
B.T.W.  NL-0019.31995.B.47

© Jachtwerf “De Wijde Blick” 2009-2024

jachtwerf-de-wijde-blickjachtwerf-de-wijde-blick